-
Szczegóły
-
Odsłony: 10270
Kilka średnich płoci patroszymy i myjemy dokładnie. Solimy i wkładamy do lodówki na około 30 min.
W tym czasie robimy sos. Kroimy 2 duże cebule w drobną kostkę i rumienimy na oleju na szklisty kolor.





W tym czasie możemy sobie przygotować frytki
Standardowo albo obieramy i kroimy ziemniaki albo bierzemy zamrożone. Kiedy cebula się zarumieni dodajemy pół kostki rosołowej i dolewamy przegotowanej wody.



Kiedy się trochę pogotuje a cebula stanie się bardzo miękka dodajemy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego


Kiedy się lekko zagotuje zagęszczamy sos mąką



Dokładnie mieszamy, na koniec dodając dosłownie kilka plasterków czosnku i możemy już smażyć frytki



Teraz czas na rybę
Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.




i smażymy

Na koniec wszystko układamy na talerz dla synka Kubusia

i dla jego taty he he

Smacznego...
{fshare}
Nie masz uprawnień do komentowania. Zaloguj się